مطمئنا امروزه وقتی وارد بازار ظرف و ظروف می شوید با انواع ظرف ها در طرح و شکل ها و به خصوص در جنس های متفاوت و متنوع رو به رو می شوید یکی از ظروفی که امروزه به شدت مورد توجه مردم و اللخصوص خانم ها قرار گرفته است ظروف چوبی است .ظروف چوبی ظاهر ساده ای دارند و رنگ آن ها به رنگ طبیعی چوب درختان است که ظاهر جذاب و کلاسیکی را ایجاد می کند و طرفداران بیشماری را جذب خود می کنند اما چالشی که در رابطه با ظروف چوبی وجود دارد روش نگهداری از ظروف چوبی است .

در واقع این ظروف همانند ظروف کریستال و شیشه ای زرق و برق زیادی ندارند و همچنین همانند ظروف سرامیکی و چینی هیچ گونه طرح یا تصویری را نمی توان بر روی آن ها ایجاد کرد به همین دلیل برای آن که بتوانید ظروف چوبی خود را نو نگه دارد نیاز دارید تا کارهایی از جمله روغن کاری ، ضدعفونی کردن ظروف چوبی و … را هر چند وقت یک بار انجام دهید ، در ادامه این مقاله قرار است به طور مفصل درباره نگهداری ظروف چوبی بحث کنیم .

 

چگونه طول عمر ظروف چوبی خود را افزایش دهیم ؟

 

  1. بهتر است ظروف چوبی را درون ماشین ظرف شویی ، مایکروفر قرار ندهید .
  2. پیشنهاد می شود تا هر بار بعد از استفاده ظروف چوبی خود را سریع بشویید .
  3. در هنگام شست و شوی این گونه ظروف از سیم ظرف شویی و پارچه های زبر و زمخت استفاده نکنید و از ابر یا اسفنج نرم استفاده کنید .
  4. از مواد شوینده مناسب استفاده کنید و به سراغ شوینده های نامناسب مانند سفید کننده ها و وایتکس نروید .
  5. پس از شست و شوی این گونه ظروف توصیه می شود تا آن ها را در فضایی باز قرار دهید تا به آرامی خشک شود و رطوبت آن از بین برود.
  6. به هیچ عنوان ظروف چوبی کثیف را برای مدت طولانی درون آب قرار ندهید .
  7. ظروف چوبی خیس را در کابینت یا فضای بسته بر روی یکدیگر قرار ندهید چرا که ممکن است بر روی هم خط و خش بیاندازند.
  8. سعی کنید درون ظروف چوبی خود کمتر غذاهای داغ سرو کنید .
  9. محصولات چوبی خود را در کنار شعله و حرارت قرار ندهید و همچنین از ظروف چوبی خود به عنوان تخته گوشت استفاده نکنید .
  10. مطابق با نکات نگهداری از ظروف چوبی هرچند وقت یکبار ظروف چوبی خود را روغن کاری و ضد عفونی کنید .

 

ظروف چوبی

 

اصولا ظروف چوبی آشپزخانه ها از جنس گیاه بامبو، چوب گردو ، چوب راش هستند که فواید زیادی را به همراه دارند اما نکته ای که در این جا وجود دارد این است که بنا بر جنس این گونه ظروف لازم است تا در هر منطقه ای کارخانه مورد نظر از چوب درختانی برای تولید محصولات چوبی استفاده کند که آن چوب با آب و هوای آن منطقه سازگاری بالایی داشته باشد به همین دلیل از چوب درختان دیگری مانند افرا ، چوب درخت گیلاس و … برای تولید ظروف چوبی استفاده می شود .

شاید ظروف چوبی نسبت به دیگر ظروف محدودیت های بیشتری داشته باشند بنابراین تولید کنندگان آن باید آگاهی کاملی بر ساخت ظروف چوبی داشته باشند و همچنین مصرف کنندگان آن هم لازم است تا در استفاده از ظروف چوبی نکاتی را رعایت کند . تا به اینجای مقاله سعی کردیم تمام نکات مهم و کاربردی را در رابطه با نگهداری از ظروف چوبی برای شما شرح دهیم .

 

مزایای استفاده از ظرف چوبی

 

  • این گونه ظروف بر خلاف ظروف فلزی گرما را به راحتی انتقال نمی دهند و همین امر موجب شده است تا در هنگام سرو غذاهای داغ به راحتی بتوان ظرف مورد نظر را در دست گرفت .
  • این گونه ظروف شکننده نیستند و نیاز نیست تا در هر لحظه و یا در زمان ایجاد شوک حرارتی نگران شکسته شدن یا ترک برداشتن آن باشید .
  • ظروف چوبی در دسته بهداشتی ترین ظروف قرار دارند .
  • هیچ گونه مواد شیمیایی و اسیدی در ساختار ظروف چوبی دیده نمی شود .
  • این نوع ظروف غیر واکنش پذیر هستند یعنی آن که در هنگام سرو غذا ، مواد مضر با غذا ترکیب نمی شود .
  • محصولات چوبی از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار هستند .
  • محصولات چوبی با محیط زیست سازگاری بالایی دارند .
  • رشد باکتری ها و میکروب ها در ظروف چوبی نسبت به ظروف فلزی و پلاستیکی بسیار کمتر است .
  • با نکات نگهداری از ظروف چوبی می توانید ظروف چوبی خود را همیشه نو نگه دارید .

 

از چه روغن هایی برای روغن کاری ظروف چوبی استفاده کنیم؟

برای روغن کاری ظروف چوبی می توانید از روغن هایی مانند روغن زیتون ، روغن گردو ، روغن مینرال ، روغن تانگ و … استفاده کنید .

چجوری سینی چوبی را تمیز کنم؟

برای این کار تنها کافی است تا پارچه نرمی را کمی با آب نمناک کنید و سپس به آرامی آن را بر روی سینی چوبی خود بکشید تا لکه ها برطرف شود ، به هیچ عنوان سینی چوبی خود را برای مدت طولانی درون آب قرار ندهید و از شوینده های قوی استفاده نکنید .

چجوری ظروف چوبی خود را تمیز نگه دارم؟

برای آن که بتوانید ظروف چوبی خود را تمیز و نوع نگه دارید نیاز است تا هر چند وقت یک بار ظروف چوبی خود را ضد عفونی و روغن کاری کنید که در این مقاله تمام روش ها را برای شما توضیح داده ایم

یک پاسخ یا نظر بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *